Over mij

"Wat ik ook speel het belangrijkste is toch het speelplezier."

Over mij
Gipsy latin jazz gitarist Nijmegen

Mijn naam is Jan Janssen, gitarist met een passie voor diverse muziekstijlen

Mijn muziek bestaat uit jazzstukken, uptempo swing- en latinmuziek en bewerkingen van bekende popstukken en eigen werk.

Begonnen in het “seks, drugs en rock & roll-tijdperk” in een beatband besloot ik, op 23 jarige leeftijd, klassiek gitaar te gaan studeren aan het conservatorium te Arnhem. Ik speelde tijdens mijn studie in verschillende rock- en bluesformaties. Afgestudeerd als klassiek gitarist ging ik verder in het bestuderen van jazz bij Onno Kelk.

Nadat ik mezelf had verdiept in verschillende stijlen en mogelijkheden van de gitaar ben ik aan de slag gegaan als gitaardocent. Ik gaf les op verschillende muziekscholen, zoals het Cultureel Centrum de Lindenberg in Nijmegen en de Stroming in Wijchen. Uiteindelijk heb ik een eigen gitaarschool geopend en dagelijks in de regio Mook lesgegeven aan jong en oud.

Tussen de bedrijven door werkte ik graag mee als studiogitarist voor verscheidene cd-producties. Ik speelde als gitarist in het ‘Chet Baker Trio’ van Henk Kraus en schreef de titelsong van de kinderserie ‘Dip & Dap’, met verteller Aart Staartjes. Daarnaast heb ik twee albums opgenomen met eigen werk, ‘Meggico’ uit 2004 en ‘14 Karaats’ uitgebracht in 2010.

Ik treed geregeld op. Ik speel dan gipsy, jazz en latin stukken of bewerkingen van popnummers en eigen werk. Met het Jan Janssen trio speel ik samen met Robin Bonel op (contra)bas en Jan Muskens op drums. Met het trio Janssen-Piepenhuuze doe ik dat samen met Fred Piepenbrock en Marc van den Nieuwenhuizen. Twee gitaren en drums.

mijn muziek
Eigen uitgebracht werk

In 2004 bracht ik mijn eerste soloalbum met de titel ‘Meggico’ uit. De plaat bevat dertien gevoelige zomerse gitaartracks.

Op mijn tweede album ‘14 Karaats’ uitgebracht in 2010 heb ik me laten begeleiden door volbloed muzikanten Marcel van Cleef (drums) en Bas Rietmeijer (contrabas). De nummers bestaan uit ballads, afgewisseld met swing- en latinstukken.

Jan Janssen Meggico 14 karaats Groesbeek Mook
WAT IK DOE
Optreden doe ik als solist of in een duo of trio formatie

Tijdens diners of recepties speel ik naar gelang het soort bijeenkomst gitaarmuziek. Dit zijn gipsy, jazz en latin stukken of bewerkingen van popnummers en eigen werk.

Met mijn trio samen met Robin Bonel op (contra)bas en Jan Muskens op drums spelen we jazzstandards, gipsy en latin, pop bewerkingen en eigen werk. We treden op in cafés, (jazz)podia en op festivals.

Samen met Fred Piepenbrock en Marc van den Nieuwenhuizen speel ik samen in het trio Janssen-Piepenhuuze. We spelen relaxte muziek, die ook kan knallen. En is vaak funky, een beetje bossanova en jazzy met veel ruimte voor improvisatie. Twee gitaren en slagwerk. 

Het is mogelijk dat ik voor sommige gelegenheden samen speel met andere muzikanten in verschillende combinaties. 

Contact

Neem contact met me op om samen je wensen en voorkeuren te overleggen